Sunday, 23 October 2011

cer!tq c!nte A dqn dot dot

..............bagi A cinta datang dari paras rupa, A selalu tengok laki yang nsem je, selalu kutuk lelaki 
yang tak nsem.. tengok je dak hensem, mesti cakap 'nsem glerr' kdg2 'cumell gilerr siott!' bile tgk yg tak nsem pulak msti ckp 'org ke  ape' kdg2 '..mmg ncem pown'....
...1st time A nyerr couple..bole laa, tapi just suke2..humm, tak lame pown rlationship A nan I mse tuh..A tak suke org yg blagak..myb I ade cri2 cmtuh bab tuh tak lame...masuk skolahh mnengah tgk yg nie ncem, yg tuhh ncem..tgk pnyer tgk, jmp nan S nie..mmg ta daye..pntang jmpe jerkk gdohh..sakit mate  bile tgk S, A nie lak uke sbot nme dak uh kuat2 lao t'nmpk dak uhh..tapi lame2 ta taw laa, pew mmpi S mtk cple nan A..S pkse A nie time gak tp A taknak! tapi S mtk ag..dlam diam2 taknak uhh tp A time gakk..lame2 benci tuh btuka syg..A ingat A lame nan S..bape bulan kmudian..perrr! pening pale..satu skola..mmg tak than tgk prangai S..rimas pown ade lam ati A..dha laa dgil, mmbe nan dak yg tah papew sume..bdak yg pling tip top kat skolah..tapi A pown tak taw..nape A msg S, A ase bosan..bosan sgt22..bile tak msg ase bosan n nak sgt msg S..tapi bile msg..A pown gadoh nan S..A tdoh S, S tudoh A..sampai ahh satu ari..A ase..A mmg tak perlu kan S lagi dah. A pown break-up nan S..kat skola S selalu ikot A, than A, merayu kat A jgn ptus nan S..tapi A tak layan S..sampai tahap A ase A mmg dah bnci glerr2 nan S..lagi S buat cmtuh..lagi tmbah bnci kat lam ati A..10 nov adlah ari yg bsjarah antre A nan S..sampai laa ade si M yg mgaku suke kat S..S pown time M..A mmg jless time tuh dan rase nyesal break-up nan S..A pown ckap nan S..A syg ag kat S lagi..A tak leh tipu dri A mase tuh..stiap kali A tgk muke S, A msti ngis..A hnye leh ngis dan tros mnangis..tp S ckp S tak boleh break-up nan M, cm2 alasan S bg..A btambah ase tersekse mase tuh, A ase tak tenang bile tgk S nan M, bape ari kmudian S msg A n ckp bnde yg same pnah A cakap kat S..(ade seseorang yg muncul lam idop A time A dlam keadaan cmtuh, tetapi A tak mnyedari lngsung tuh sume)A pown couple nan S  blek..tp..S mndue kan dri A mse tuh..A takleh time uhh sume..smpai A leh pk yg A mmg tak ptot nan S lagi..A pown break-up nan S buat kali yg kdua..bagi A..S mmg laki yg ptot A bnci smpai bile2..lao S syg A, S sngop wat ape je..tp nie  ta..ati A penah bkate-jgn harap A nak kat S  blek..stlah ape yg S dha wat kat A..A ase jijik bile tgk muke S..A bgitu yakin dngan kputusan yg telah A buat..b'brape mnggu kmudian, sampai lha A kenal nan boy nie, boy tuh baik mule  nyer..tp lame2 A ase cam ape tah..'benci giler msg nan dak nie..bek msgg F(mmbe baik A)..' sume ase bnci A kat A, A lepas kan kat boy tuh..mase A msg  boy tuh, ase cam msg nan S  yg A bnci sgt2 tuh..A ase cam takde sebab pown yg ptot A msg nan boy tuh..tapi A tak sedar..yg A dah mule suke kat boy tuh..A buat boy tuh cam takde pape mkne..pdhal A taw nape boy tuh msg A mase tuh...A suke sgt2 boy tuh msg A..A ase snyi sgt mase tuh..A sgt prlukan kasih syg dri seorg lelaki..tapi boy tuh tak msg A  selalu..klau laa boy tuh tak buat cam ape yg boy tuh buat mase tuhh msti tk ade istlah 'couple dua' lam rlationship A nan boy tuh yg baru nak ade mase tuh..1st time jmpe...A ase 'bapak malu gilerr nak jmpee boy tuh, knal pown tak penah..'A bukan jnis yg slamber..n ta malu spt s'setngah pmpuan yg ade skunx nieyhh..tapi A knon2 nyer brani..mase time tnggu boy tuh..A bjalan2 kat area tuh..n then, t'nampak lha boy uh..A tak knal lgsg boy uh..tu pown mmb A yg bgtau..mase tuh ade mmbe boy tuh n 2 org pmpuan..A ade t'pk..'alamak, boy uh ade bwk awek die, A nak g tmpat laen tp slah drp 2 pmpuan uhh pngil A..A pown tak pduli kan tuh sume..A pown g tmpat lain..dlm ati A, nyampah gilerr..cam uh nak uat blaq..bole bla lha, sbb A mmg jnis yg kuat cmbru, bg A mase tuh klu A couple nan boy tuh cnfom takk lame..A pown buat giler die kat situ..psing2 kat tmpat uhh..bile dha letih bli air ddok ahh mnom..time uh boy uh nan mmbe die ddok tak jaoh dri tmpat yg  A ddok..smpai tjatoh air A mse tuh bile tao yg mmbe die nak bwk boy uh jmp A..A dha nak lari..tp A cam yakin yg die tak kan dtg kat A, tp rupe2nyer boy uh dtg..tak pk ape dahh, A lari bile boy uh smpai kat A..tah tebal mane pown muke A merah mase tuh pown tak taw..A tgk boy  tuh, mase tuh A hnye boleh cakap lam ati' btoi kew tak dak uh, isap rokok pa uh bring2 kat situ..'A  dah bosan ddok situ dan tnggu mase nak blek jerkk! bile dha balek A ase  best gilerr..n lam pkiran A mase tuh ade boy tuh je..A pown tak taw pew yg A pkir kan bnar nyer..kmudian-A jmp nan mmbe A, mmbe A bgitau yg boy tuh tak puas ati nan A..A t'pk gak..(npe plakk?!)die bngang sbb A ade ckp/kutuk die..dhal tuh hanye salah fham..A takde niat pown nak ckap tuh sume klu takde yg mule dlu/yg kua kan kate2 tuh kat boy tuh..boy tuh gak ade ckp yg die**** kat A..A nie lak snsitif..die tros blek umah n mnangis..pew motif A mnangis?A tak buat macam A buat kat dak lain..A tak maki boy tuh blek...tp sebalik nyer..A msg boy uh tnyer nape boy uh ckap camtuh n mtk maaf..A ase tenang sgt mase uh ble msg nan boy uh, sbb boy uh tak mrah kan A lgi..smpai tibe mlm uh..(28 nov-1o.49.o7 p.m)-A couple nan boy uh..tp...A dha abai kan boy uh..A terlalu pk kan sal A, A tak sdar yg A  dah abai kan boy uh smpai boy uh nekad g couple lain iaitu mmbe  A sndri..dowg couple b'brape hari je..tp A  tetap ingat smpai bile2, mmg susah bg A  tuk lupe kan tuh sume..tuh pown nasib baik boy tuh yg bgtau A klu tak, myb smpai ble2 A ta taw hal tuh..hbngan A nan boy tuh dha smakin baik..A dha mule sedar ksilapan A  abai kan boy tuh..A dha mule b'tmbah syg kat boy tuh..A  terlalu berharap yg boy tuh tak kan ulangi ksilapan yg dha boy tuh buat dlu..A berharap yg boy tuh dha brubah sepenuh nyer..A telah idop bhgie dgn boy tuh smpai skrg..A terlampau syg kan boy tuh, A nan boy tuh slalu b'gdoh..tpi A  tetap syg kan boy tuh..syg n cinta A kat boy tuh tak penah hlang..malah lg b'tmbah..wlaupon A nan boy tuh ddok b'jauhan..tp bg A, boy tuh selalu ade nan A..A tak pernah rase bosan pown nan sikap boy tuh, A nak idop nan boy tuh smpai bile2..A nak yg boy tuh adlh lelaki terakhir lam idop die smpai akhir hayat...
.....................A mule sedar, cinta bukan datang dari paras rupe, cinta jgak tak leh diluahkan melalui bibir melainkan dari hati :D
TAMAT- crita yg takde kesudahan selepas aku mati nanti :)

No comments:

Post a Comment